Palestinsk ambassadör i Sverige

9 Sep

Fredrik Malm (fp): ”Idag fick palestinierna tydligen en ambassadör i Sverige. Eftersom detta beslut är fattat av Moderaterna självt så ser jag inte varför jag ska behöva försvara det. PLO får nu, till skillnad från t ex de-facto självständiga demokratin Taiwan med 23 miljoner invånare, audiens hos kungen och utrikesministern.”

Utrikesminister Carl Bildt oförstående om kritiken mot palestinsk ambassadör

Utrikesminister Carl Bildt förstår inte kritiken från andra regeringspartier gällande att han har godkänt en palestinsk ambassadör till Sverige, då han hävdar att regeringspartierna och oppositionen hade fått information vad som var på gång innan sommaren. Om nu detta är riktigt, och det finns inga som helst skäl att misstro utrikesministern, så behöver man inte vara ”Israel-vän” för att förstå att något har gått helt fel hos Sveriges UD.
De senaste veckorna har Israel mer eller mindre varit utsatt för en bombmatta bestående av 100-tals raketer och granater från Gaza, utöver de fruktansvärda terrorattackerna i augusti där många israeler dödades. Att i det läget belöna den palestinska terrorn med en ambassadörspost gör det hela till något av det mest kontroversiella på många år inom svensk politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: