Palestinagrupperna i Sverige (PGS) en del av den palestinska politiska propagandan

20 Nov

Det som gör PGS-skriften ”Kolonialism och apartheid – Israels ockupation av Palestina” inte bara uppseendeväckande, men extremt uppseendeväckande i negativ aspekt, är den låga kvalitén. I raketfart haglar ensidiga anklagelser mot Israel och när man väl har kommit till sista sidan (vilket går snabbt då ca hälften av skriften består av bilder) så vaknar man upp snabbt till verkligheten igen, som är långtifrån så svart och vit som PGS framställer det.

Med tanke på att vi skattebetalare ändå har tvingats att tillsammans lägga upp 150000kr (!), enligt DN 10/11, till skriften så kunde man åtminstone förvänta sig mycket mer än en skrift hälften till fylld med bilder som läsaren ska påverkas av. För storleken på propagandaskriften är enbart 32 sidor, men då består ungefär 12-13 sidor totalt av bilder utöver en sida för kontaktuppgifter, m.a.o. det publicerade uppgår till ca föga 20 sidor. Till dessa 20 sidor behöver man knappast få skattemedel – det är bara söka information på Internet från erkänt kvalitativa källor vilket tar några timmar.

Om Sida – bidragsgivaren till propagandaskriften – varit ett privat företag hade man knappast slösat så katastrofalt med medel. Nu handlar det ju ”bara” om skattepengar och då spelar det uppenbarligen ingen som helst roll huruvida det är kvalité eller ej, och inte heller att statens skatter används till propaganda mot ett annat demokratiskt land. ==> Lek med tanken att Israels motsvarighet till Sida – MASHAV – tar beslutet att stödja en publikation som har som mål att skada Sverige som stat – hur hade Sveriges regering reagerat då? <==

Vidare brister skriften faktamässigt och i övrigt förvränger till det yttersta. Ett exempel är att "det existerade ett Palestina innan Israel bildades". För en person som regelbundet håller sig uppdaterad vad som sker i Mellanöstern, kan bjuda på att PGS "glömt" bort att göra det ´lilla´ tillägget att Palestina aldrig har varit en stat. Men för alla andra så tolkas det förstås som om Israel har erövrat en annan stat, nämligen ´Palestina´. Nu kommer 1000-tals eller rentav 100000-tals av ungdomar och äldre över hela Sverige få ta del av en uppenbar och medveten lögn – betalda av våra skattemedel. Hur kan Sida så lättvindigt skänka bort pengar till samma form av propaganda som sprids i palestinska medier och skolor?

Vidare så är PGS bara en i raden av naiva organisationer i den palestinska propagandan, då skriften ger näring åt det falska hoppet om att alla palestinska flyktingar och deras anhöriga som flydde undan kriget 1948, eventuellt ska få återvända vid en fredsuppgörelse. Lika lite som alla de judiska flyktingar som flydde eller fördrevs från arabiska länder och Iran ända från 1930-talet fram till början av 1970-talet skulle kunna få återvända, lika liten är chansen att palestinska flyktingar skulle kunna göra det. De palestinska flyktingarna lever och utnyttjas på ett falskt hopp och fungerar enbart som förhandlingsbrickor i det palestinska cyniska förhandlingsspelet med Israel.

Erik Helmerson träffade rätt i sin artikel i DN (10/11) "Desto viktigare att svenska staten, när den informerar i frågan (konflikten mellan palestinier och Israel, vår anm.), uttrycker sig sakligt. Så har inte skett med det bidrag på 150.000 kronor som Sida genom sin underorganisation Forum Syd betalat till Palestinagrupperna i Sverige (PGS). Snarare var det som att förse en fyraåring med kastrullock och träslev: resultatet har hörts högt och tydligt långt utanför köket."

När Sida slösar bort pengar så lättvindigt som på nämnda propagandaskrift, hur många miljoner har Sida genom årens lopp gett bort till PGS samt andra organisationer i propagandan mot Israel?

Varför kräver inte Sida skattebetalarnas pengar tillbaka från Palestinagrupperna i Sverige (PGS) gällande deras senaste propagandaskrift som både Sveriges biståndsminister och Sida själva underkänner? http://www.stoppabojkott.se/pgs-skattefinansierade-skrift-en-del-av-den-palestinska-politiska-propagandan/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: