Gazas tårar reflektioner

31 Dec

Wieslaw Kochanski – funderingar kring media och SVT:

Jag kommer ihåg alla trick och förvridningar av verkligheten på gränsen till lögner när det kommunistiska regimen i Polen skulle rapportera till det polska folket om händelserna på andra sidan av ”ridån”. Det spelade i stortsätt ingen roll vad man gjorde i USA (väst). Var det inte ”imperialistiska krig” då var det kapitalisternas förtryck av arbetarklasen och de gångerna när det var något tveklöst positiv – avslutade man med påpekande – ”USA det är ett rasistisk land där man slår svarta medborgare”

Jag har aldrig trott att jag skulle uppleva denna typ av propaganda igen. Under flera år har jag bevittnad SVT förvrängda rapportering om och från Israel, dock gårdagens ”dokument” på TV1 ”Gazas Tårar” tog priset.

Det verkar så, att för SvT spelar absolut ingen roll
– vad egentligen gör Israel mot eller för Palestinier,
– eller vad Palestinier gör mot eller för Israel,
– vad Palestinska makthavare gör mot det egna folket i Gaza och West Banken (Hamas),
– hur ser verkligheten ut längs gränsen mellan Israel och deras grannar,
– hur ser verkligheten ut i själva Israel.

Allt detta är för SvT fullständigt ointressant !!!

I det kommunistiska Polen målet var att indoktrinera folket i att hata USA. SvT, med samma metoder vill få fram hat känslan för staten Israel.

Jag har för länge sedan slutat tro att artiklar eller brev till SvTs ledning gör någon skillnad. Den Israeliska staten och dess media bryr sig knappt om vad som skrivs i den svenska pressen. …och då – av ren ilska att ingen i världen och speciellt ingen i Israel bryr sig om vad som sägs och skrivs i de svenska media, har man slutat på SvT att vara objektiv och är bara intresserat (lik de journalister i kommunistiska Polen) att ge igen.

Eftersom det är bara judar och de få Israels vänner i Sverige som bryr sig om vad som sägs i medierna – det vänstervridnas SvT hämnd sårar bara dem.

Som en liten tröst kan sägas, att deras hämnd når inte själva Israel eller folket där. Det är också tyvärr för sent att ändra någonting i Sverige. Den makt som vänster har skaffat sig i SvT släpper dem aldrig. – indoktrinering ligger i vänsters natur och demokrati är bara något de använder sig av när det passar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: