Mellanöstern

2 Jan

Mellanösterndebattören Zvi Wirschubsky deltog igår i en marathondebatt mot minst två pro-palestinska personer på Facebook gällande det mesta som rör Israel och Gaza.

Debatten fick som väntat ett slut när de pro-palestinska debattörerna hade slut på sina argument och ville avsluta debatten med hänvisning till att det var ”slutdiskuterat” m.m…. Nedan följer ett utdrag vars argument från Zvi gentemot TG (hans initialer) är utomordentliga, bl.a. skriver Zvi: ”…dagens förljugna Arafat eller Abbas som diktatoriskt hellre ser sin egen befolkning som förtryckta eller slavar än försöker ge dom ett bättre liv genom samarbete med Israel.”

TG: ”Det behövs ingen plan för offerroller…det räcker med ett utomhusfängelse kallat Gaza, Sabra eller Shatila och minnet av egna apelsinlundar ett stenkast bort. För övrigt är det sorgligt att du inte ser att en viktig argumentation bland sionister handlar just om judars offerroll som ger rätt att fördriva andra olyckliga… lidande ger ingen bra grund för empati…eller hur ?”

Zvi Wirschubsky: ”Det finns en enda part ansvarig för ´utomhusfängelset Gaza´ och det är Hamas! Om Hamas skulle vilja ha fred med Israel skulle det inte finnas något skäl för Israels delvisa blockad. Som bekant vill Hamas annat….Vem massakrerade palestinier i Sabra och Shatila? Judar/israeler eller kristna falangister som tydligen själva hatar palestinier? Vi kan ta vilken historisk händelse som helst för att göra oss till offer. Vi kan vilken fördom, hat, kränkande som helst för att göra oss till offer. Judar har ingen rätt att åberopa sin offerroll för att göra andra till offer men man har rätt i att se en direkt koppling mellan nazister, Muftin av Jerusalem, muslimer i Bosnien som var SS, och dagens förljugna Arafat eller Abbas som diktatoriskt hellre ser sin egen befolkning som förtryckta eller slavar än försöker ge dom ett bättre liv genom samarbete med Israel. Nej, jag skrev att offer har svårt att känna empati med andra offer eftersom de är så uppfyllda av sitt eget lidande…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: