Jerusalems mufti och palestiniernas religiösa ledare kommer att utredas för antisemitism

31 Jan

Anledningen till att muftin av Jerusalem kommer att utredas för antisemitism är att han via den palestinska officiella televisionen samt dess hemsida gjorde en citering från en muslimsk text där det står att jordens sista dagar inte kommer förrän muslimerna har dödat alla judar i ett religiöst krig. Bland det som citerades var t.ex. ‘Oh Muslim, servant of Allah, there is a Jew behind me, come and kill him’. Moderatorn som introducerade muftin:´Our war with the descendants of the apes and pigs is a war of religion and faith.´

Citeringerna gjordes i samband med att Abbas Fatah firade 47-års jubileum i förra veckan. Minister Yuli Edelstein “Om detta inte är antisemitism så vet inte jag vad som är”, sa han.

Nu har ju det inte blivit en nyhet som täcker nyhetssidors första sidor världen över, men vad tror du hade hänt om en rabbin hade uttryckt sig på samma sätt i något israeliskt officiellt event?

Palestinierna vill ha en egen stat men vem vågar egentligen stödja en sådan, med tanke på att den palestinska televisionen och myndigheten låter hat och oförsonlighet basuneras ut regelbundet via dess kanaler?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: